Koktajle

KLASYKI

White Lady

Kompozycja Ginu, Cointreau oraz cytryny, stworzona przez słynnego Harry’ego Craddocka w The American Bar Savoy Hotel, London.26 pln

Seelbach Cocktail

Burbon, Cointreau, Peychaud Bitters oraz szampan. Stworzony w Seelbach Hilton, Louisville, Kentucky.35 pln

Singapore Sling

Gin, Benedictine, Cointreau, likier wiśniowy, świeża limonka, ananas, grenadine oraz bitters, w oryginalnej formie stworzony w 1915 w Raf�les Hotel, Singapur.32 pln

Sidecar

Koniak, Cointreau i swieża cytryna wyshake’owane razem od czasów stworzenia w Harry’s New York w Paryżu ok. 1920 roku.35 pln

Bellini

Puree z brzoskwini w towarzystwie Prosecco, pierwszy raz zaserwowane w Harry’s Bar w Wenecji w 1940 roku. Koktajl nazwany na cześć weneckiego mistrza malarstwa Giovanni Belliniego.25 pln

Old Fashioned

Pendennis Club w Louisville w Kentucky serwuje od 1880 roku tę samą mieszankę. Burbon, cukier oraz bittersy jak na ironię biegu czasu są obecnie bardzo w modzie.25 pln

Vesper

Gin, wódka i wytrawny wermut, wstrząśnięte nie zmieszane, podawane ze skórką z cytryny. Z legendarnego Casino Royale pióra Iana Fleminga.33 pln

Mai Tai

Wymyślone przez Victora Bergerona w restauracji Trader’s Vic w Oakland, w Kalifornii w 1940 roku. Składa się z rumu, francuskiego syropu migdałowego, świeżej limonki, likieru pomarańczowego oraz cukru. Created by Victor Bergeron at his restaurant Trader Vic’s in Oakland, California in the 1940, it combines rum, french almond syrup, fresh lime, orange curaçao and rock candy.28 pln

Negroni

Gin, Campari i słodki wermut połączone przez hrabiego Camillo Negroni w Casoni’s we Florencji.25 pln

Bloody Mary

Stworzona przez Fernando Petiot w Harry’s New York Bar, w Paryżu. Klasyczna kompozycja wódki, soku pomidorowego oraz przypraw.22 pln

KLASYKI W NOWATORSKIM WYDANIU

Breakfast Martini

Gin, Cointreau, marmolada pomarańczowa oraz sok z cytryny. Stworzone przez Maestro, Salvatore Calabrese w Lanesborough Hotel w Londynie.30 pln

Bramble

Mieszanka ginu, soku z cytryny, cukru oraz likieru jeżynowego podana na kruszonym lodzie zgodnie z recepturą Dicka Bradsella.28 pln

Cosmopolitan

Wódka, Cointreau, sok z limonki oraz żurawina, koktajl spopularyzowany przez Dale’a De Groff’a a.k.a Cocktail King w Rainbow Room, Nowy Jork.25 pln

Russian Spring Punch

Wódka, sok z cytryny, puree z malin, Chambord i szampan. Owoc wyobraźni wielkiego Dicka Bradsella.32 pln

Espresso Martini

Wódka, Kahlua, cukier oraz świeżo parzone espresso wymieszane razem stawia na nogi – najlepiej.30 pln

FUTURE CLASSICS

Mezcal Fizz

Stworzony w Dead Rabbit w Nowym Jorku. Mezcal, słodki syrop z granatów , świeża limonka, sok z arbuza, Bittermens Hell�ire Habanero Shrub i woda sodowa.30 pln

Oye Mi Canto

Wykreowany przez Alexa Kratena w Artesian Bar w Londynie. Tequila Blanco aromatyzowana tamaryndowcem, Martini Rosato, Mezcal, gorzkie krople mandarynkowe, kwiaty jaśminu oraz kwiaty jabłoni.30 pln

The Wink

Sporządzony przez Tony’ego Conigliaro w 69 Colbrook Row. Gin, Cointreau, cukier, Peychaud Bitters, olejek pomarańczowy, dodatkowo nuta absyntu.30 pln

Spirit of ’57

Stworzony przez Andy Pearsona. Wódka, likier mandarynkowy , bitters brzoskwiniowy, świeża limonka, sok z jagód goji.30 pln

OVO SIGNATURES

The Ovo & Out

Havana Club 7 YO, likier brzoskwiniowy, cognac, sok z cytryny, cukier, bitters & gałka muszkatołowa.35 pln

Ovo Spritz

Tequila, Aperol, różowy grejpfrut, syrop z agawy, woda sodowa & Prosecco.35 pln

Ovo Sling

Wódka, Cointreau, Benedictine, likier wiśniowy, bitters wiśniowy, puree z ananasa, świeża limonka & woda sodowa.35 pln

Ovo Mule

Wódka aromatyzowana cynamonem , likier miodowy Krupnik, puree z liczi, swieża limonka & piwo imbirowe.35 pln

Ovo Martini

Gin, pomarańczowy wermut Ovo, bitters oraz Grand Marnier.35 pln

KOKTAJLE BEZALKOHOLOWE

Śpiący? Energizer

20 pln

Twoje ciało potrzebuje witamin?

Vitamin Bomber20 pln

Potrzebujesz relaksu?

Temple of peace20 pln

Musisz się skupić nad czymś ważnym?

Hollow Walker20 pln

Jesteś zestresowany?

Shangri-la20 pln